Aktuellt

Vi vann!!

TACK allihopa för ert stora stöd och HEJA vår fina kommunala hemtjänst!

Vänsterpartiet/Miljöpartiet, (vi samarbetar i nämnderna), Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Sorundanet röstade för att behålla kommunala hemtjänsten i egen regi och VI VANN med 6 röster mot 5.

Pensionärspartiet lämnade in ett särskilt yttrande mot en eventuell nedläggning av hemtjänsten. Tack PP och Greta Olin Landström.
——
För att ni alla ska ha en klar bild av vad som faktiskt skedde i socialnämnden idag och vilka som röstade för och emot kommunala hemtjänsten, vill vi gärna berätta om hur alliansen försökte lura oss allihop att de förordade alternativ 5, det som vann … :

Till Socialnämnden idag hade alliansen helt plötsligt vänt och påstod att de var för samma förslag som vi, men det var bara ett försök att lura oss med en återremiss som hade gett alliansen en möjlighet att lägga ut hemtjänsten igen någon månad senare.

När vi i opposition vägrade att gå med på återremiss och röstade ner det, så la alliansen direkt ett yrkande på att hemtjänsten skulle läggas ner till fördel för privata, enligt förslag 2.
Det blev röstning igen och Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet röstade för en total utläggning av hemtjänsten.

Dela den här sidan:

Kopiera länk