Aktuellt

Brist på gynekologi i kommunen

Vänsterpartiet, med V Nynäshamns ordförande Tette Merio, riktar i en debattartikel kritik mot bristen på gynekologisk vård i Nynäshamn.

Foto Katrina Winter

Här i Nynäshamns kommun, med 28 500 invånare finns bara en gynmottagning, som dessutom bara är öppen några timmar per vecka. De flesta hänvisas till Södertälje sjukhus. Med bil tar det en knapp timme dit. Med buss drygt en och en halv timme. Det är cirka en timme mellan varje bussavgång så i värsta fall kan man dessutom få långa väntetider till den redan långa restiden.

Samtidigt finns sju (7!) gynmottagningar på Östermalm.

Foto TT

Vänsterpartiet anser att vården ska finnas där människor bor och där behoven främst finns. Vi i Nynäshamn ska få den grundläggande vård vi behöver här i vår kommun. Vi anser vidare att vård för kvinnor inte får fortsätta bortprioriteras.

Det enda rimliga är att vi får tillbaka minst en gynmottagning till Nynäshamn.

 

Läs hela artikeln!


 

Kopiera länk