Aktivism

Kommunala hemtjänsten åter under attack

Vi har redan en gång – genom en stark kampanj, där vi involverade tusentals medborgare i kommunen – räddat den kommunala hemtjänsten från utförsäljning (hösten -20), men nu är den attackerad igen.

Socialförvaltningen och Alliansen i Socialnämnden, Nynäshamn har, utanför lagstiftning och internpolicys, anlitat konsult för 884 KR/TIM i den kommunala hemtjänsten. Samtidigt som man lägger sparbeting på flera miljoner.

Alliansen jobbar med andra ord fortfarande för att underminera och svälta ut den kommunala hemtjänsten, men nu genom att försämra ”under ytan”.


Gå gärna med och stötta gruppen ”Fortsätt Rädda Nynäshamns Kommunala Hemtjänst”.

Tony Nicander, FB-gruppens grundare, säger:

”Här jobbar vi för att skydda och stötta vår kommunala hemtjänst eftersom vi identifierat att det återigen pågår en attack mot hemtjänsten. Den här gången gör alliansen i Nynäshamn detta under ytan via tjänstepersonerna i högre befattning på socialförvaltningen genom att svälta ihjäl den i budgeten och inför dyra konsulter utanför budgetramen, för att ytterligare förstöra möjligheterna till god arbetsmiljö och goda arbetsvillkor.”

Tony Nicander, V Nynäshamn

Uppdaterat:

På Kommunstyrelsen 17/2 bekräftades att det gått fel till med avrop av dyra konsulter till kommunala hemtjänsten.

Man gjorde avrop på dyr konsult utanför budget, utan att invänta nämndbeslut och mot upphandlingsreglerna.
Dags att se till att det tas ansvar för kommuninvånarnas skattepengar.


Vänsterpartiet kommer alltid att stå bakom vår fina kommunala hemtjänst och kämpa för att rädda den! Vi kan heller inte blunda för när skattebetalarnas pengar slösas bort!

Dela den här sidan:

Kopiera länk