Aktuellt

Debattartikel om jämlik vård

Idag skriver vår ordförande Tette Merio, tillsammans med Vänsterpartiet i Region Stockholms sjukvårdspolitiske talesperson, Jonas Lindberg, om marknadens misslyckande att ge jämlik vård.

Tette Merio, ordförande Vänsterpartiet Nynäshamn och Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm

”Vården i Nynäshamn har monterats ner det senaste decenniet. Tidigare fanns det jourläkare kvällar och helger, tre gynmottagningar, egen barn- och ungdomspsykiatri och till och med barnläkare.

I Nynäshamn behöver man numera planera sina sjukdomstillstånd till vardagar under kontorstid. Närmaste närakut, som stänger kl 22, finns i Haninge, men på grund av begränsade resurser blir man åtta gånger av tio hänvisad till Södersjukhuset, som är det närmaste sjukhuset.

Det är helt enkelt inte säkert att bo i Nynäshamn längre, du måste vara frisk och säker på att inte råka ut för allvarlig olycka, för att våga bo här.”

Vänsterpartiet tycker att regionen på demokratisk väg ska bestämma var viktiga vårdmottagningar ska ligga, så att alla invånare i Stockholm län kan få likvärdig vård.

BEHOVET ska styra, inte var det lättast och snabbast går att tjäna pengar!


Läs hela artikeln via Nynäshamns Posten

Dela den här sidan:

Kopiera länk