FB-inlägg

Kommunfullmäktigekandidat nr 4

VECKANS KOMMUNFULLMÄKTIGEKANDIDAT

Fram till valet, en gång per vecka, kommer vi att presentera våra fullmäktigekandidater för Vänsterpartiet Nynäshamn. Alla får svara på samma tre frågor, så ni får lite inblick i var och en.

Kandidat 4 är BERNT MÅNSSON, IT-tekniker

Bernt Månsson, IT-tekniker

1. Varför är du vänsterpartist?

En gång för länge sedan sade min pappa, ”det finns bara ett parti för såna som oss”. Pappa, som gick bort 1993, talade sig varm om folkrörelser, kooperationen och om att vi skall göra allting tillsammans.

Jag är socialist och den politiska scenen pappas tid flyttat på sig —> till Vänsterpartiet. Alla frågor som är viktiga för vänstern är viktiga även för mig. Det ter sig naturligt.

2. Vilka frågor brinner du mest för?

Denna gång är jag både kommun- och regionfullmäktigekandidat och det passar mig bra, då många frågor hamnar både i regionfullmäktige och kommunfullmäktige.

I kommunen vill jag att alla skall ha möjlighet att bo i en hyreslägenhet till ett rimligt pris, oavsett om du är ung eller äldre. Det skall finnas ett vård- och omsorgsboende för de som inte riktigt orkar bo i egen lya, utan behöver just vård och omsorg. Jag vill att barn och unga i skolan skall få den hjälp de behöver för att kunna gå i skolan i sin hemkommun. Samt vill jag att all kommunal verksamhet HBTQ-certifieras.

På regionnivå vill jag få tillbaka BUP (barn- och ungdomspsykiatri) till kommunen. Barn och unga skall inte behöva resa flera mil och vänta i månader för att få en tid och sedan byta behandlingsperson hela tiden. Inom kollektivtrafiken vill jag att vi får 15 minuters trafik på pendeltågen, behålla skip-stopp tågen, få anropsstyrd kollektivtrafik på vår landsbygd, bara för att man bor på landet skall man inte behöva vara bilberoende. Allt gods från Norvik skall skeppas härifrån på tåg och inte med 1.000-tals långtradare.

3. Vad tycker du är det bästa med Nynäshamns kommun?

Vi är en kommun med ALLT – hav, landsbygd, tätort, en blomstrande ökning av antalet boende och nya lägenheter. Vi har en knutpunkt med båttrafiken, du kan resa till Tyskland, Lettland, Polen och snart även till Hangö i Finland.


Bernt är gruppledare för Vänsterpartiet Nynäshamn och är även kandidat för regionfullmäktige.

Dela den här sidan:

Kopiera länk