Aktuellt

Kommunfullmäktigekandidat nr 10

Fram till valet, en gång per vecka, kommer vi att presentera våra fullmäktigekandidater för Vänsterpartiet Nynäshamn. Alla får svara på samma tre frågor, så ni får lite inblick i var och en.

Kandidat 10 är MATS JOHANSSON, biolog/kemist

Mats Johansson, biolog/kemist

1. Varför är du vänsterpartist?

Jag är medlem i Vänsterpartiet för att det är det enda partiet som på riktigt jobbar för mänskliga rättigheter och allas lika värde, mot rasism och orättvisor i alla delar av samhället. Det har alltid varit viktigt för mig.

2. Vilka frågor brinner du mest för?

Undervisning ingår i mitt arbete, vilket gör mig engagerad i frågor om utbildning. Självklart är också jämlikhet, jämställdhet samt klimat och miljö viktigt för mig. Vi måste alla arbeta sida vid sida för en hållbar framtid för mänskligheten i samklang med naturen. Där spelar skolan en mycket viktig roll.

3. Vad tycker du är det bästa med Nynäshamns kommun?

Nynäshamn bjuder på natur och hav, men också brett musikliv och kulturell mångfald. Sådant gör livet rikare. Det är också en fin småstad med lugnt tempo, underbar landsbygd och ändå nära till storstaden.


Mats sitter idag som ledamot i Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden, samt är suppleant i Vänsterpartiet Nynäshamns styrelse.

Dela den här sidan:

Kopiera länk