Aktuellt

Pendeltågskaoset är frukten av M:s politik

Idag skriver Vänsterpartiets regionråd för Region Stockholm, Anna Sehlin, tillsammans med vår ordförande Tette Merio, gruppledare Bodil Ekholm och vice gruppledare Bernt Månsson, om pendeltågskaoset som råder.

MTR ställer in avgångar till Nynäshamn på grund av personalbrist. I praktiken har de klippt bort en hel kommun från tillgång till kollektivtrafiken.

Bild från NP: Monika Nilsson Lysell

Det föregående styret i regionen har bäddat för kris – och nu är den här. Genom att upphandla kollektivtrafiken lämnade man över ett politiskt ansvar till marknaden och då kan vad som helst hända.

MTR har under flera år bedrivit en bedrövlig personalpolitik, vilket gör att lokförare och annan personal säger upp sig på löpande band. Seko pendelklubben berättar i sin annons om MTR och dess ledning, hur personalen flyr på grund av bristande arbetsmiljö.

Det bästa sättet att stoppa personalkrisen på tågen är att ta tillbaka trafiken i egen regi. Vänsterpartiet har vetat detta länge, förhoppningsvis kan veckans pendelstopp få fler partier att komma till insikt.


Läs hela texten via NynäshamnsPosten

Dela den här sidan:

Kopiera länk