Aktuellt

Låt Binomen få fortsätta sin verksamhet

På torsdagen deltog Vänsterpartiet Nynäshamn i ett möte för kommunens politiska gruppledare, anordnat av Föräldragruppen på Binomen. Mötets punkter gällde Binomens framtid och Vansta verksamhetsområde.

Vår vice gruppledare Bernt Månsson framförde att Vänsterpartiet Nynäshamn stödjer Binomens fortsatta verksamhet. En friskola med ett omtyckt pedagogiskt alternativ, drivs som ideell föreningen utan intresse att plocka ut vinst ur verksamheten. V ser rent av att en utökning av Binomens verksamhet skulle vara gynnsam.

Bernt Månsson, vice gruppledare, V Nynäshamn

Vänsterpartiet Nynäshamn ställer sig däremot negativt till Vansta industriområdes utbyggnad. En utbyggnad riskerar med all sannolikhet innebära såväl ökade luft- och vattenföroreningar som ökat buller i ett naturnära område där utöver Binomen, även Solgläntans gruppbostad, idrottsplats och intilliggande Sorunda ridklubb bedriver verksamheter som inte passar sig att driva tung industriverksamhet kring.

Den industriverksamhet som vi med fördel ser skulle kunna bedrivas i Vansta är således en lättare och i synnerhet miljövänlig sådan, som tillåter de kringliggande verksamheterna att fortsätta verka.

Dela den här sidan:

Kopiera länk