Aktuellt

Dra tillbaka förslaget om att lägga ned delar av hemtjänsten

Som vi redan skrev i inlägg i FB den 25/5, så hålls ett extrainsatt Socialnämndssammanträde den 14/6 om en sk. ”ny inriktning för hemtjänsten”, med förslag om att all hemtjänst som inte är i tätorten övergår till privata aktörer.

Idag skriver vi i NynäshamnsPosten mer i frågan, där vi bl.a pekar på att istället för att tillgodose att en hållbar arbetsmiljö, ledning och omsorg går att utföra i egen regi och kan erbjudas till alla kommuninvånare, lämnar den styrande högeralliansen till synes medvetet verksamheten att förfalla till den grad att utförsäljning och nedläggning kan framföras som det enda alternativet inom synhåll. Förfarandet kan lätt antas som ideologiskt betingat, där man i första hand hellre ger fördelar till privata aktörer än att värna om det gemensamt ägda.

Marianne Warginer, ledamot i Socialnämnden för V Nynäshamn Tette Merio, ordförande för V Nynäshamn Emil (Ask) Fernström, politisk sekreterare för V Nynäshamn

Vi menar att det är hög tid att Nynäshamns politiska majoritet tar sitt ansvar på allvar och drar tillbaka den omorganisering som förväntas föreslås och klubbas igenom i socialnämnden.

Som Vänsterpartiet Nynäshamn påtalat i åratal redan och fortsatt menar, bör kommunen istället åtgärda de brister och den strukturella underfinansieringen och underbemanningen som den kommunala hemtjänst fått lida under alltför länge, för att på så vis fortsatt kunna tillgodose alla våra invånare en hemtjänst även i kommunal regi.


Läs hela texten via NP.

Dela den här sidan:

Kopiera länk