Artiklar

KD:s fulspel i vårdpolitiken imponerar inte

Tette Merio, ordförande för Vänsterpartiet Nynäshamn och Jonas Lindberg (V), 1:e vice ordförande i primärvårdsnämnden och ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden Region Stockholm, svarar på en insändare i NP, där Kristdemokraterna anklagar Vänsterpartiet för att stå bakom nedläggningar av ”fungerande och uppskattad vård” i regionen.

Tette Merio (V), ordförande för Vänsterpartiet Nynäshamn och Jonas Lindberg (V), 1:e vice ordförande i primärvårdsnämnden och ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden Region Stockholm

Påståendet är både grovt och felaktigt.
Kristdemokraterna pratar ofta och gärna om att vård ”försvinner”, men det stämmer givetvis inte. Resurserna flyttas i stället till vårdcentralerna, där de behövs bättre och gör större nytta.

Just nu pågår en översyn av den kraftigt privatiserade sjukvården i regionen, där de sämst fungerande avtalsformerna görs om.

Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sjukvården i regionen har många stora och allvarliga brister, inte minst i de kraftigt privatiserade vårdvalen där oseriösa vårdföretag har alltför stora möjligheter att sko sig på invånarna. Det drabbar både patienter och alla seriösa vårdgivare som gör rätt för sig.

Vänsterpartiet kommer att fortsätta motarbeta detta, oavsett hur många gånger Kristdemokraterna försöker förvanska bilden av vad som faktiskt sker i regionen. Den långtgående marknadsleken med vår sjukvård, med fler och fler privatiseringar och vårdval som låter patienterna ramla mellan stolarna för att göra aktieägarna rikare, måste få ett slut.


Läs hela insändaren i NynäshamnsPosten!

Dela den här sidan:

Kopiera länk