Debatt

Ur kommun-fullmäktige 16/5-24

Under kvällens kommunfullmäktige togs flera av våra interpellationer upp och en ny lämnades in, samt valdes ny ersättare för Vänsterpartiet Nynäshamn in i Barn- och utbildningsnämnden.

Vår första interpellation som Bernt Månsson från oss framförde i talarstol, handlade om kommunens effektiviseringsåtgärder och dess kostnader. Den andra gällande acceptabelt språkbruk i kommunfullmäktige. Vi upplever att vi inte heller denna gång fick några ordentliga svar, men debatterna, särskilt till den senare interpellationen, blev bra och tydliggjorde de problem vi upplevt med att just inte få ordentliga svar på uttalade frågor.

Bernt Månsson, Vänsterpartiet Nynäshamn Foto: P Isestad

Den interpellation vi lämnade in idag, för svar vid nästa fullmäktige, handlar om hur kommunens webb- och FB-sida häromdagen användes som något vi och många andra uppfattade som ren propaganda för alliansens sak, inför kommande folkomröstning om den kommunala hemtjänsten.

Detta var så tydligt enligt oss, att vi igår även valde att JO-anmäla kommunen enligt 1 kap. 9 § i regeringsformen, som säger att en kommuns webbsida (och FB-sida) ska vara politiskt opartisk.

Zabina Merio (V), ersättare i Barn- och utbildningsnämnden

Slutligen – till ny ersättare för oss i Barn- och utbildningsnämnden valdes Zabina Merio in. Grattis!

Dela den här sidan:

Kopiera länk